Afroditekade Amsterdam

Over de straat

De Afroditekade ligt aan het water van de stadiongracht in het fraaie gedeelte van Amsterdam Zuid. Deze buurt kenmerkt zich door haar gezelligheid en haar ruime aanbod aan voorzieningen. Het gebouw is onderdeel van Het Kwartier, een nieuwbouwwoning complex dat gebouwd is om het wonen voor de bewoners, zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo zijn alle gebouwen voorzien van een lift en geavanceerde sleutelsysteem. En in het hoofdgebouw zitten faciliteiten voor gebruik van de bewoners zoals: een zwembad, sauna, lounge en fitness. Er is ook een Facility Point de bewoners helpt bij praktische zaken. Het facility point helpt bijvoorbeeld bij het aannemen van pakketjes als je zelf niet in de gelegenheid bent dit te doen. Ook zijn er wasmachines en drogers beschikbaar voor dagelijks gebruik. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar is er een kinderdagverblijf. Tevens zijn er verschillende ruimtes beschikbaar om te huren. Je kunt bijvoorbeeld een gastenverblijf huren voor logés. En als je behoefte hebt aan een ruimte om rustig te werken of te vergaderen zijn er werkunits te huren.

De Afroditekade heeft een ideale ligging, het is een rustige straat met uitzicht op het natuur, maar met alle gezelligheid in de buurt. Aan de Amstelveenseweg, de Zeilstraat, de Beethovenstraat en Stadionweg zijn talloze restaurants, winkels en supermarkten te vinden. De Afroditekade is ook goed te bereiken met de auto als het openbaar vervoer. Binnen enkele minuten rijdt je de snelweg A10 of A4 op. Ook zijn er veel mogelijkheden om op het openbaar vervoer te stappen. Op loopafstand zitten verschillende bus- en tramhaltes. De Afroditekade zit niet ver van het station Amsterdam Zuid, waar ook het bloeiende zakendistrict, de Zuidas zit. Er is ook veel groen in de buurt. Op loopafstand zitten de Schinkeleilanden. Een redelijk nieuw park waar vier eilanden zijn aangelegd voor sport en recreatie. En op fietsafstand zit het Vondelpark. Om luxe te winkelen hoef je niet ver te reizen. In de omgeving zitten namelijk luxe winkelstraten zoals de P.C. Hooftstraat en de Cornelis Schuytstraat.

Lees meer
Supermarkt
400 meter
Restaurants
550 meter
Terassen
290 meter
Bus- en tramhaltes
350 meter
Parken
600 meter
Treinstation
1,7 km
Kledingwinkels
700 meter
Basisschool
900 meter
Kinderdagverblijf
150 meter
Middelbareschool
650 meter
Openbare bibliotheek
280 meter
Speeltuin
130 meter

In de omgeving

De Afroditekade ligt tegenover het Olympisch stadion. Het stadion was in 1928 gebouwd voor de Olympische Spelen. Nu functioneert het stadion als locatie voor evenementen, ceremonies en bijeenkomsten op gebied van sport, cultuur en erfgoed. Het Stadionplein is de afgelopen jaren omgetoverd van een grijs plein tot een gezellige plein met winkels en de plek waar je terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen. In de nabije toekomst wordt het plein verder uitgebreid en zal de naam veranderen in het Johan Cruijff plein.

Niet alleen het plein wordt vernieuwd, maar ook de oude Citroën gebouwen worden omgetoverd tot nieuwe restaurants, kantoorplekken en winkels. De eerste woningen zijn rond 1920 neergezet voor de spelers van de Olympische Spelen. Tussen 2004 en 2008 is ten noorden van het Olympisch Stadion het Olympisch Kwartier gebouwd. In trant van de Olympische sfeer zijn alle straten in Het Kwartier vernoemd naar Griekse godinnen. De Afroditekade is vernoemd naar de bekende Aphrodite, de godin van de liefde en schoonheid.

Interesse?

Wilt u meer informatie? Laat hier uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.